Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!
Ajoutez cette page à:  Delicious Del.icio.us Digg Digg Google Google Spurl Spurl Blink Blink Furl Furl Simpy Simpy  Yahoo Y! MyWeb 

De recepten van Bru en Suzy Wout

Een artikel van: Belgourmet

andere recepten of artikels: Franse keuken chefs

 
Artikel gepubliceerd op 16 October 2008  

Bru Wout
Bistrot d'Eygalières
Rue de la République
13810 Eygalières
Tél: +33 4 90 90 60 34

  

 

Betreffende: De recepten van Bru en Suzy Wout - Franse keuken chefs

 

Wout Bru is de chef van het restaurant "Chez Bru", ook wel "Le Bistrot d'Eygalières" in Provence genaamd. Hij werkt daar met zijn vrouw Suzy.
Antwerpeling van afkomst, begon Wout met de hotelschool te Brugge, in na een groot aantal stages eindigde hij in Zuid-Frankrijk.
In 1995 waagt hij een gekke gok: hij verbouwt het groentenwinkeltje in het kleine dorp van Eygalières in een gastronomisch restaurant, en twee jaar later bekwam hij zijn eerste ster in de Michelingids.
Een geslaagde gok, want deze man, uit het noorden afkomstig, tovert de provencaalse aromas op precieze en natuurlijke wijze te voorschijn.
Hij schreef een boek, samen met Jean-Pierre Gabriel:
Chez Bru ~ Delicious Flavours From Provence



Enkele van zijn recepten:
Taart zoals in de Provence
Rode paprikacreme
Notentaart
Provencaalse zeeduivel met gazpacho
Lamsnootjes met verse geitekaas
Kippetourte met gekonfijte sjalotten en dragonsaus


de beste recepten zijn bij www.Belgourmet.be te vinden © 2005 - 2017

Coteer dit artikel
Geef uw mening over dit artikel, welke was uw belangstelling... Klik hier


Home pagina | 4 andere artikels over Franse keuken chefs | Dit blad printen | E-Mail | Top pagina | Vorige bladzijde
Dit blad werdt 6337 maal geraadpleegd !